SVIESTINIS „NAPOLEONAS“

 tortas sviestinis napoleonas


Ingridientai :                      

1 pakuotė RATUPĖS lakštų

400g sviesto

300g sutirštinto saldinto pieno

3 šaukštai rūgščios uogienės ( j.serbentų)

1 arb, šaukštelis vaniliniu cukraus

50g migdolų drožlių

1 citrinos sultys

Žalumynų                                      

 

                

Keletą valandų kambario temperatūroje palaikytą sviestą gerai išsukame iki baltumo, supilame sutirštintą saldintą pieną ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišome iki vienalytės masės. RATUPĖS torto lakštą sulaistome citrinos sultimis, tepame ploną sluoksnį paruošto kremo, dengiam kitu lakštu, vėl laistome citrinos sultimis ir t.t... Torto vidurinį sluoksnį galime pertepti uogiene, bus gaivesnis skonis. Vieną lakštą susismulkinam. Kremo likučiais sutepame torto paviršių ir šonus, aplipdome trupiniais. Puošiame pakepintomis migdolų drožlėmis. Aštriu peiliu galime pjaustyti jau po 30 minučių. SKANAUS.