SILVINIJOS „NAPOLEONAS“

Silvinijos „NAPOLEONAS“

 silv

Ingridientai:


Pakuotė „Ratupės“ torto lakštų

0,5 litro pieno

Nepilna stiklinė cukraus

3 šaukštai miltų

200 gramų sviesto

4 kiaušinio tryniai

 

 

Pieną užvirinti, pastoviai maišant po truputį pilti cukrų sumaišytą su miltais, pastoviai maišyti. Sudėti nedideliais gabaliukais supjaustytą sviestą. Maišyti kol išsilydis ir įmušti 4 kiaušinių trynius, maišyti. Kelias sekundes pavirti ir išjugti.

 Atvėsusiu kremu sutepti lakštus paliekant 1 cm kraštelį,  kremą galima pašlakstyti citrinos sultimis ar konjaku. Lakštų stipriai nespausti. Apipjautus kraštus sutrupinti ir panaudoti torto papuošimui. 

 

Pagaminamas per 1-1,5 val. Prieš valgant reikėtų porą valandų palaikyti.