TORTAS „GREITUKAS“


Ingridientai:

 

tort1tort2


1 pakuotė vidutinio dydžio“Napoleono“ lakštų

1 indelis sutirštinto pieno „Rududu“

8 šaukštai juodųjų serbentų uogienės

Citrinos sulčių (jei uogienė nerūgšti)

Šaldytų uogų papuošimui 4 šaukštai smulkintų, pakepintų žemės riešutų

 

 

 

 

Imame vieną torto lakštą ir sutepame jį nestoru( maždaug 2-3 šaukštai) rududų  pieno kremu.Tepant įdarus palikite 1-2 cm kraštelį nesuteptą. Pabarstome kepintais mėgstamais smulkintais riešutais ir dedame ant viršaus kitą lakštą. Stipriai nespaudžiame. Tepame 2-3 šaukštus uogienės, galima pašlakstyti citrinos sultimis ir vėl dengiame lakštu, tepame „Rududu“ kremą, riešutus ir taip toliau, kol baigsis lakštai.Nesuteptą lakštų dalį apipjauname ir sutrupiname. Viršų ir šonus sutepame kondensuotu pienu,apibarstome trupiniais.Puošiame šaldytomis uogomis, riešutais.


Nebūtina palaikyti, galima valgyti jau po 10 minučių.

 

Pagaminamas per 20- 30 minučių – puikus desertas nustebinti netikėtą svečią.